Korvapuusti

Korvapuusti on perinteinen suomalainen leivonnainen. Se on pyöreä, kanelilla maustettu pulla, joka on paistettu uunissa. Korvapuustin tekee erityiseksi se, että se on korvan näköinen. Tästä syntyykin korvapuustin nimi.

Näin se syntyy

Korvapuustin taikina on peruspullataikinaa, joka on pehmeää ja taipuisaa. Se vaatii paljon vaivaa, jotta siitä saa tarpeeksi kuohkean ja ilmavan. Taikina vaivataan käsin, jotta siihen saadaan sopiva rakenne ja samalla se tuo hieman lisää iloista kotileipuria. Korvapuustin taikinaan lisätään sokeria, kananmunaa ja kardemummaa, joka antaa sille oman mausteisensa makunsa. Kun taikina on vaivattu, se annetaan kohota, jonka jälkeen se kaulitaan ja siihen levitetään kaneli-sokeritäyte.

Kun taikina on kaulittu ja täyte on levitetty sen päälle, taikina rullataan tiukasti ja leikataan noin neljä senttiä leveiksi viipaleiksi. Näitä viipaleita käännetään niin, että täyte tulee ylöspäin ja viipaleet kasataan lopulta pyöreään leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan. Ennen jättämistä uuniin käytetään harjaa ja ilmastoidaan, jotta leivonnainen on jokseenkin tasainen ja erittäin maukas. Kun korvapuusti on paistunut, sepullistuu leivinpaperista ja jätetään viilentymään.

Korvapuusti on klassinen tarjottava, joka soveltuu erinomaisesti kahvin kanssa. Se on makea, mutta ei liian makea, ja mausteinen kanelin lisäksi. Suurin osa nauttii korvapuustista eniten, kun se on vielä lämmin ja pehmeä. Toinen tapa nauttia korvapuusti on lämmittää se, leikata se ja tarjoilla se jäätelön kanssa. Tämä yhdistelmä on melko taivaallinen.

Myös maailmalla tunnettu leivos

Vaikka korvapuusti on tunnusomainen suomalainen leivonnainen, esiintyy sitä ympäri maailmaa monissa muodoissa. Monissa maissa kanelirullia kutsutaan Churroiksi ja niitä myydään katuruokakioskeissa eri puolilla maailmaa. Churrot ovat vähän erilaisia kuin korvapuusti, koska ne ovat yleensä pitkiä ja suoria, mutta ne sisältävät usein samankaltaisen kanelin täytteet.

Korvapuusti on herkullinen, perinteinen suomalainen leivonnainen, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen ja jokaiseen tarpeeseen. On ilo istua puutarhassa kahvikupin kanssa ja nauttia tuoreesta paistetusta korvapuustista.

Korvapuusti on yksi niistä leivonnaisista, joka tuoksuu koko talon läpi kun se paistetaan. Se on perinteinen suomalainen leivonnainen, joka on herkullinen ja kaikkien rakastama. Se on helppo valmistaa ja sopii kaikkiin juhliin ja juhlatilaisuuksiin. Korvapuusti ei myöskään tule maksaamaan liikaa, joten se on erittäin helppo ja edullinen valinta.