Suomalainen sauna

Suomalainen sauna on yksi Suomen tunnetuimmista perinteistä. Se on monille suomalaisille osa arkea, mutta myös ulkomaalaiset saapuvat Suomeen päästäkseen kokemaan saunan lämmön ja lempeän höyryn. Saunassa voi rentoutua ja puhdistaa kehon ja mielen. Sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan paitsi kylpyhetkenä, myös paikkana rentoutumiselle ja yhteisöllisyydelle.

Suomalainen sauna

Sauna on ensimmäinen paikka, jossa moni ulkomaalainen vierailee Suomessa. Tämä johtuu siitä, että sauna on valtava osa Suomen kulttuuria ja perinteitä.

Saunassa puhutaan kaikista polttavista asioista, perheenjäsenistä, työpaikoista, paikallisesta politiikasta, jopa maailman tapahtumista. Tai sitten ollaan puhumatta mitään.

Eroaa muista kulttuureista

Suomalainen sauna on kuitenkin huomattavan erilaisen kuin monen muun kulttuurin sauna. Suomessa saunomisessa korostuu henkilökohtaisuus ja yksityisyys. Saunaan ei mennä vaatteissa, vaan joko pyyhkeen kanssa tai alasti.

Useimmiten saunassa on vain yksi sukupuoli kerrallaan. Tämä antaa mahdollisuuden juuri siihen tyyneyteen ja rauhaan, jota suomalaiseen saunomiseen yhdistetään.

Hiljaisuutta pyydän

Saunan rauhallisuus ja hiljaisuus onkin yksi kauneimmista ominaisuuksista. Lämmin höyry ympäröi ja luo tunnun rauhallisuudesta ja levollisuudesta. Suomalainen sauna edustaa hyvinvointia ja terveyttä. Yhä enemmän terveysalan ammattilaiset käyttävät saunaa keinona hoitaa monia erilaisia ​​sairauksia. Sitä käytetään lämpöhoitoihin ja se voi auttaa lievittämään stressiä ja saamaan aikaan paremman unen.

Mikä on sauna?

Suomalainen sauna on yleisesti käytetty termi, mutta todellisuudessa sana “sauna” tarkoittaa Suomessa paikkaa, jossa kuumalla kivellä varustettuna huoneessa oleva vesi muutetaan höyryksi. Tila jossa tämä tapahtuu on itse asiassa nimeltään “lämpöhuone”. Saunan sisustus ja koko vaihtelevat kulttuurista, ja se voidaan rakentaa monilla eri tavoilla. Suomalaisessa saunassa on yleensä puulämmitteinen kiuas, joka antaa höyrystyneen veden kostuttaa huoneen ilmaa. Saunan seinät ovat yleensä tehty puusta, ja siinä on useita lauteita, joilla voi istua.

Suomalainen sauna on iso osa Suomen kulttuuria ja arkea. Kesäisin monissa mökeissä ja omakotitalojen pihoilla on oma saunansa, jossa perhe ja ystävät voivat nauttia miellyttävistä hetkistä yhdessä. Jälkeen saunomisen yleensä siirrytään järvessä tai meressä kylpemään, tai hiipumaan yhdessä oluen tai puhtaan veden ääreen. On helposti ymmärrettävää, miksi sauna on suomalaisille niin rakas.