Children of Bodom

Children of Bodom on suomalainen metallibändi, joka perustettiin vuonna 1993. Bändin musiikissa yhdistyy death metal, power metal ja melodic metal. Children of Bodom on saavuttanut paljon suosiota niin Suomessa kuin kansainvälisestikin ja on yksi tunnetuimmista suomalaisista metallibändeistä.

Bändin perustajat

Bändin perustajajäsenet ovat Alexi Laiho (kitara, laulu) ja Jaska Raatikainen (rummut). Nimi Children of Bodom tulee suomalaisen järven nimestä, jossa vuonna 1960 tapahtui kolmoismurha. Bändin musiikki onkin usein synkkää ja raakaa.

Albumit

Children of Bodomin ensimmäinen albumi, Something Wild, julkaistiin vuonna 1997. Albumi oli menestys ja sitä pidetään edelleen yhtenä bändin parhaista teoksista. Albumilla kuullaan esimerkiksi kappaleita Deadnight Warrior ja Lake Bodom, joka kertoo kolmoismurhasta Bodominjärvellä.

Bändi on julkaissut uransa aikana yhteensä yhdeksän albumia. Moni näistä on saavuttanut kultalevyn tai timanttilevyn myynnin määrän perusteella. Esimerkiksi bändin vuonna 2005 julkaistu albumi Are You Dead Yet? myi yli 100 000 kopiota maailmanlaajuisesti.

Tunnettu bändi

Children of Bodom on tunnettu laajoista kiertueistaan ympäri maailmaa. Bändi on esiintynyt useissa isoissa musiikkifestivaaleilla kuten Wacken Open Air ja Ozzfest. Lisäksi Children of Bodom on tehnyt yhteistyötä muiden kuuluisien bändien kanssa kuten Slayerin ja Motörheadin kanssa.

Bändi on myös palkittu useilla palkinnoilla. Alexi Laiho on saanut esimerkiksi International Guitar Awardin vuonna 2008 ja bändi on voittanut Suomen Emma-palkinnon parhaasta metallialbumista kolme kertaa.

Children of Bodomin musiikki on saanut inspiraatiota monilta eri suunnilta. Esimerkiksi bändin kappaleissa on kuultavissa vaikutteita klassisesta musiikista. Lisäksi bändi on saanut vaikutteita eri metalligenreistä kuten black metalista ja thrash metalista.

Vaikka Children of Bodomin musiikki on synkkää ja raakaa, bändin jäsenillä on huumorintajua ja heidän esiintymisensä ovat usein energisiä ja vaihtelevia. Esimerkiksi bändin musiikkivideoissa on usein mukana huumoria.

Children of Bodom lopetus

Valitettavasti Children of Bodom ei enää ole aktiivisesti toimiva bändi. Vuonna 2019 bändi ilmoitti, että heidän viimeinen kiertueensa olisi vuoden 2019-2020 aikana. Bändi hajosi virallisesti vuoden 2019 lopussa.

Children of Bodom on kuitenkin jättänyt pysyvän jäljen Suomen metallimusiikkiin ja kansainväliseen metalliskeneen. Bändin musiikki on vaikuttanut moniin muihin bändeihin ja yksi esimerkki on suomalainen metallibändi Amorphis, joka on myös yhdistelmä death metallia ja melodista metallia.

Children of Bodomin musiikki on yhä kuunneltavaa ja bändi on jättänyt erottumattoman jäljen metallimusiikkiin. Heidän musiikkinsa on synkkää ja voimakasta, mutta samalla myös taidokkaasti tehtyä ja monipuolista. Children of Bodomia voi pitää yhtenä Suomen suurimmista metallimusiikkiin liittyvistä lahjoista.