HIM

HIM on yksi Suomen kuuluisimmista rockbändeistä, jonka musiikkia on kuunneltu ympäri maailmaa. Yhtye perustettiin vuonna 1991 ja sen ura jatkui aina vuoteen 2017 saakka. HIM oli yksi niistä bändeistä, jotka tekivät suomalaista musiikkia tunnetuksi maailmalla.

Yhtyeen nimi HIM voidaan lukea lyhenteenä tai sanana, jolla on monta tulkintaa. Solisti Ville Valo on kertonut, että HIM voisi tarkoittaa “Her Infinite Majesty” tai “His Infernal Majesty”. Yhtyettä on joskus kutsuttu myös His Infernal Majestyksi.

Yhdistelmä eri tyylilajeja

HIMin musiikki on yhdistelmä rockia, goottimusiikkia ja metallia. Yhtyeen tunnusomaisia piirteitä ovat Valon tummanpuhuva lauluääni ja Mikko Lindströmin kitarariffit. HIMin musiikki on synkkää ja mystistä, mutta silti hyvin tarttuvaa ja melodista. Ensimmäisinä vuosinaan yhtye soitti enemmän death metalia, mutta myöhemmin sen musiikki kehittyi monipuolisemmaksi.

Ville Valo kirjoitti HIMin lyriikat ja hänen teksteissään käsitellään usein rakkausaiheita. HIMin musiikki oli myös hyvin visuaalista ja sen musiikkivideot olivat tunnettuja.

HIMin albumit

HIMin ensimmäinen albumi “Greatest Lovesongs Vol. 666” julkaistiin vuonna 1997. Se sisälsi kappaleita, kuten “Wicked Game” ja “When Love and Death Embrace”. Albumi oli menestys, ja siitä tuli monien suomalaisten rockfanien suosikki. Seuraavat albumit “Razorblade Romance” ja “Deep Shadows and Brilliant Highlights” jatkoivat HIMin menestyskulkua.

Vuonna 2005 HIM julkaisi albumin “Dark Light”, joka nosti yhtyeen maailmanlaajuiseen suosioon. Albumilla oleva kappale “Wings of a Butterfly” oli yksi HIMin suurimmista hiteistä. Seuraavina vuosina HIM julkaisi useita albumeja ja teki laajoja kiertueita ympäri maailmaa.

Vuonna 2010 HIMin jäsenet päättivät pitää taukoa yhtyeen toiminnasta. Tauon aikana Valo aloitti soolouransa ja muut jäsenet keskittyivät muihin projekteihin. Tauko kesti noin kaksi vuotta, jonka jälkeen HIM palasi lavalle entistä voimakkaampana.

Viimeinen HIMin albumi “Tears on Tape” julkaistiin vuonna 2013. Albumi oli jälleen menestys ja sai hyvän vastaanoton niin fanien kuin kriitikoidenkin keskuudessa. HIM kiersi albumin julkaisun jälkeen maailmaa jättämässä hyvästit faneilleen.

Bändin lopetus

Vuonna 2017 HIM ilmoitti lopettavansa toimintansa. Yhtyeen jäsenet kertoivat haluavansa lopettaa HIMin uran silloin, kun se on huipulla, eikä jatkaa sitä vain siksi, että heidän täytyisi. Lopetus kuitenkin yllätti monet fanit, jotka olivat toivoneet näkevänsä yhtyeen keikkailevan vielä pitkään.

HIMin musiikki on johdattanut monet kuulijat goottikulttuurin pariin, ja yhtyeen fanit ovatkin tunnettuja omaleimaisesta tyylistään. HIMin vaikutus näkyy yhä suomalaisessa rockmusiikissa, ja monet nuoremmat yhtyeet ovatkin saaneet vaikutteita HIMin musiikista.

HIMin ura oli pitkä ja menestyksekäs, ja yhtye on jäänyt suomalaisen rockmusiikin historiaan yhtenä legendaarisimmista bändeistä. Vaikka yhtye on lopettanut toimintansa, sen musiikki elää edelleen ja jätti monen fanin sydämeen unohtumattoman jäljen.