Korkeasaari

Korkeasaari on Helsingin edustalla sijaitseva saari, joka tunnetaan Suomen suosituimpana eläintarhana. Saarelle pääsee helposti lautalla, ja matka sinne kestää alle kymmenen minuuttia. Korkeasaaren kiehtovin puoli on sen monipuolinen eläintarha, mutta saarella on paljon muutakin nähtävää. Korkeasaari on myös yksi Helsingin vanhimmista luonnonsuojelualueista, joka on suojellut eläimiä ja kasveja jo vuodesta 1889.

Eläintarhassa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Eläinten tarkkailun lisäksi voi tutustua eläimiä esitteleviin näyttelyihin ja kuunnella eläintenhoitajien kertomuksia eläimien elämästä.

Korkeasaari on paljon enemmän kuin pelkkä eläintarha. Saari on kansainvälinen hoitolaitos, joka pitää huolta uhanalaisten eläinten kasvatuksesta ja säilytyksestä. Eläintarhan johtajana toimii Sanna Hellström.

Nähtävyydet

Korkeasaaren eläintarhassa voi nähdä eläimiä ympäri maailman, kuten leijonia, tiikereitä ja kameleita. Eläimiä on yli 150 eri lajia ja ne asuvat saarella niin luonnollisissa kuin olosuhteisiin sopivissa aitauksissa ja häkeissä.

Korkeasaaressa voi bongata erilaisia lintulajeja, kuten fasaaneja ja erilaisia sorsalintuja. Saarella on viehättäviä piknik-alueita, joissa voi nauttia lounaan tai välipalan kesäisessä ympäristössä. Samalla Helsinki tarjoaa mahdollisuuden ihailla upeita merimaisemia.

Korkeasaaren Africasia-talo on vierailun arvoinen paikka. Africasia-talo on korkeatasoinen ja suunniteltu imitoimaan eläinten luonnollista ympäristöä. Talo on upea näyte kestävästä suunnittelusta ja ympäristöhuollosta, joka on inspiroinut useita muita eläintarhoja ympäri maailmaa.

Lisäksi saarella on useita museoita ja näyttelyitä, joissa voi tutustua esimerkiksi saaren historiaan ja siihen, kuinka Korkeasaari on kehittynyt vuosien varrella. Museot ja näyttelyt ovat kiinnostavaa luettavaa ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia jotain uutta.

Korkeasaari on reippailijan paratiisi. Saarella on useita luontopolkuja, jotka tarjoavat kävelijöille ja pyöräilijöille mahdollisuuden ihailla henkeäsalpaavaa merimaisemaa ja tutustua Helsingin rannoilla risteilevään saaristoon.

Korkeasaari kokemuksena

Lapsille Korkeasaari on unohtumaton kokemus. He voivat osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja oppia luonnosta ja sen saloista. Korkeasaaren vierailu on todellinen luontomatka, jossa voi oppia ja kokea paljon uutta ja unohtumatonta. Saaren kauneus ja eläinten monimuotoisuus inspiroivat ihmisiä tarkastelemaan luontoa ja sen ainutlaatuisuutta ympärillämme. Korkeasaarena tunnetaan monipuolisesta ja ympärivuotisesta tarjonnastaan, ja se onkin yksi Suomen suosituimmista matkailu- ja retkikohteista.