Turku

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja se sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa Aurajoen suulla. Turku on kaupunki, joka on täynnä historiaa, kulttuuria ja kauniita nähtävyyksiä. Se on myös yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, jonka vuotuinen matkailijamäärä on noin miljoona.

Täynnä nähtävyyksiä

Turun historiasta kertoo parhaiten sen linna, joka on yksi Suomen tunnetuimmista minne matkailijat tulevat vierailemaan. Turun linna on ollut toiminut linnoituksena, valtakunnansalina, vankilana ja nykyään museona. Sen museonäyttelyt kertovat Suomen historiasta keskiajalta nykypäivään. Turun linna on myös suosittu paikka erilaisten tapahtumien järjestämiseen koko vuoden aikana.

Toinen suosittu nähtävyys Turussa on Turun tuomiokirkko. Se on yksi Suomen merkittävimmistä goottilaisista kirkoista. Sen rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvulla ja se on ollut osana Suomen historiaa jo vuosisatojen ajan. Turun tuomiokirkko on avoinna yleisölle ympäri vuoden ja se on yksi Turun suosituimmista nähtävyyksistä.

Kaunis vanhakaupunki

Turun kaupungin keskusta on kaunis vanhakaupunki, joka on täynnä kauniita rakennuksia, kapeita katuja ja viehättäviä toreja. Korkeat kerrostalot sekoittuvat matalampiin puutaloihin ja kaupungin monet kahvilat ja ravintolat houkuttelevat kävelykaduille istumaan pitkäksi aikaa sekä ihastelemaan kaupungin kauneutta. Kaupungin keskustan alueella sijaitsevat myös Turun pääkadut, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman ostosmahdollisuuksia.

Turussa ovat suosittuja myös sen monet festivaalit. Ruisrock on yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista, joka järjestetään joka vuosi heinäkuussa. Se on suosittu erityisesti nuorten kesken ja siihen osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomea ja maailmaa. Myös Turun Kirjamessut ovat suosittu tapahtuma, joka houkuttelee kirjallisuuden ystäviä kaikkialta maailmasta. Kirjamessut järjestetään vuosittain lokakuussa Turun Messukeskuksessa.

Hyvät ulkoilumahdollisuudet

Turun kaupungin ympäriltä löytyy myös paljon luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia. Samppalinnanpuisto on kaunis puisto, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Siellä on kauniita kävelyreittejä, puutarhoja ja kauniita maisemia ympäröivälle alueelle. Myös Ruissalon luontoalue on suosittu paikka, jossa voi nauttia kauniista rannoista, metsistä ja pikkukaupungin tunnelmasta.

Kaupunkiin on helppo liikkua paikasta toiseen julkisilla kulkuneuvoilla. Turun linja-autoasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joka on kätevästi lähellä useita nähtävyyksiä. Turun raitiotiet on myös nykyisin avattu, joka helpottaa kaupungin liikkumista.

Turku on todella kaunis kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Kaupungin kauneus ja kulttuuritarjonta houkuttelevat ihmisiä eri puolelta maailmaa vierailemaan siellä. Turku on kaupunki, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia matkailijoille, jotka etsivät uusia elämyksiä ja kokemuksia.