Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen on Suomen menestynein Formula 1 -kuljettaja ja yhdistää suomalaisen sisun ja hiljaisen itsevarmuuden. Hän on voittanut maailmanmestaruuden kerran.

Espoossa 17. lokakuuta 1979 syntynyt Kimi oli kiinnostunut autoista ja moottoreista jo nuorena. Hän aloitti kilpailemisen kartingissa seitsenvuotiaana ja eteni nopeasti junioriluokkiin, joissa hän kiersi Eurooppaa kilpailuautollaan. Formula 1 -kuljettajan ura alkoi Sauberilla vuonna 2001.

Nuoresta iästään huolimatta Kimi erottui nopeana kuljettajana ja herätti huomiota alan asiantuntijoissa. Hänen kyvyistään kiinnostui myös McLarenin tallin pääjohtaja Ron Dennis, joka palkkasi Kimin Sauberilta McLarenin kuljettajaksi vuonna 2002.

Nopeaa menestystä F1-uralla

Kimi saavutti pian menestystä F1-uransa alussa. Vuonna 2003 hän voitti kaksi kilpailua ja oli sarjassa seitsemäs. Vuonna 2005 hän sijoittui maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi, voittaen seitsemän kilpailua kauden aikana. Vuonna 2007 hän voitti maailmanmestaruuden Ferrarilla.

Rakkaudesta autourheiluun

Kimi on tunnettu nopeasta ja aggressiivisesta ajamistyylistään, ja hän on usein sanonut, ettei hän välitä vastustajistaan tai siitä, mitä he ajattelevat hänestä. Hän on myös tunnettu siitä, että hän harvoin puhuu mediassa tai fanitapaamisissa, mikä on tehnyt hänestä legendaarisen hiljaisen ja salaperäisen hahmon.

Kimi on kuitenkin aina nauttinut moottoriurheilusta ja on sanonut usein ajavansa vain sen vuoksi, että hän rakastaa nopeutta ja kilpailemista. Hän on myös tehnyt yhteistyötä monien hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa ja osallistunut moniin tapahtumiin auttaakseen vähäosaisia.

F1-uran on/off

Vuoden 2009 jälkeen F1-uralla alkoi tapahtua. Kimi jätti F1-kilpailut 2009 Ferrarilla ja siirtyi ajamaan ralliautolla WRC-sarjaan. Ralli ei ollut menestys, mutta hän voitti yhden kilpailun ja osoitti edelleen taitoaan ajajana.

Hänen F1-uran jatkumisesta ei ollut varmuutta vuosiin. Kimi yllätti kaikki vuoden 2012 lopulla ilmoittamalla paluustaan F1-sarjaan. Hän palasi Lotuksen tallin riveissä 2012 ja osoitti heti, että hänellä on edelleen kilpailukykyä ja taitoa.

Takaisin Ferrarille

Kaudella 2013 Kimi oli korkeimmalla palkintopallilla kolme kertaa ja oli kolmas maailmanmestaruuskilpailuissa. Vuonna 2014 hän siirtyi Ferrarille, jossa hän petti odotukset, mutta onnistui silti voittamaan kilpailun, ja on vuonna 2019 edelleen voittanut lähemmäs 20 kilpailua uransa varrella.

Vuonna 2019 Kimi siirtyi Alfa Romeon tallin riveihin. Kimi on viihtynyt pitkään F1-sarjassa ja tulee varmasti jättämään jälkensä affalttiin uran jälkeen.

Ihmisten rakastama persoona

Kimi Räikkönen on urheilija, joka on voittanut ihmisten sydämet sekä Suomessa että kansainvälisessä Yhteisössä. Hän on humaaninen ja ilmapiirinluojaksi koko F1:ssä ja urheilussa yleisesti. Hänen tehokkuutensa radalla on ehkä F1:n historian parhaita ja samalla hän on virkistävä poikkeus yleisessä mediatulvassa. Hänen uransa on arvostettu laajalti, ja hän on luonut perinnön, joka vaikuttaa jälkipolviin asti.