Mika Häkkinen

Mika Häkkinen on yksi Suomen menestyneimmistä formula ykkösten kuljettajista. Hän syntyi lokakuun 28 päivänä vuonna 1968 Vantaalla ja vietti lapsuutensa Espoossa. Häkkinen kiinnostui moottoriurheilusta jo nuorena ja aloitti karting-ajamisen 10-vuotiaana. Karting taipaleen jälkeen hän siirtyi formula-autojen pariin ja osallistui menestyksekkäästi kansainvälisiin kilpailuihin.

F1-ura

Häkkinen debytoi formula ykkösissä 1991 Lotus-tallissa, mutta menestys antoi odottaa itseään. Vuonna 1993 hän liittyi McLaren-talliin, ja silloin alkoi hänen menestyksensä f1-radoilla. Häkkinen voitti yhteensä 20 Grand Prix’tä, kaksi MM-titteliä ja saavutti urallaan 51 palkintokorokesijoitusta. Hänen uransa kesti 11 vuotta, ja se päättyi vuonna 2001.

Mika Häkkinen tunnettiin rauhallisesta ja hillitystä luonteestaan niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Häkkinen ei ollut yhtä räväkkä ja näyttävä persoonallisuus kuin esimerkiksi kilpakumppaninsa Michael Schumacher, mutta hänen rauhallinen olemuksensa teki hänestä monien suosikin. Hän oli ammattitaitoinen ja itsekritiikin kanssa tarkka, mikä teki hänestä loistavan kuljettajan ja johti hänen menestykseensä.

Aktiivinen myös uran jälkeen

Mika Häkkinen lopetti formula ykkösten uransa vuonna 2001 ja keskittyi sen jälkeen muihin projekteihin. Hän on toiminut muun muassa Mercedes-Benzin Formula E -tallin lähettiläänä. Häkkinen on ollut mukana myös yritystoiminnassa, sillä hän on perustanut oman viinibrändin nimeltä ”The Flying Finn” yhdessä ystävänsä kanssa. Hän on myös mukana hyväntekeväisyystyössä esimerkiksi syöpäsairaiden parissa.

Vaikka Häkkinen on lopettanut kilpailemisen formula ykkösissä, hänen nimensä on edelleen vahvasti formula ykkösten historiassa. Hänen menestyksensä ja taloudellinen menestys sekä hänen omistautuminen moottoriurheilulle tekevät hänestä suuren legendan koko Suomessa. Hänen kaltainen henkilö on esimerkki monille nuorille lahjakkuuksille, joiden unelma on yltää huipulle. Häkkinen on todistanut, että vaikeudet voivat olla vain mahdollisuus kehittää ja ylittää itseään. Hänen vuosia kestänyt ja erittäin onnistunut uransa formula ykkösissä on tehnyt hänestä yhden kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista.